Legal Answers, George Giagkoudakis Law Office

 


1. ΤΙ ΕΝΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ?

2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ?

3. ΤΙ ΕΝΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΑΝΗ?

4. ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ?

5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ?

6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ?

Online νομικές συμβουλές,
ALIGN=

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΒΟΟΚ
Οδηγό Επίλυσης Νομικού Προβλήματος!

 

1. ΤΙ ΕΝΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ?

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ Η΄ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Η΄ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ Η΄ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΚΠΟΛΔ 682&1) ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΛΗΨΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η΄ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η΄ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ Η΄ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΚΗ. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΕΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ Η΄ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ Η΄ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ Η΄ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ, Η ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ, Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΕΓΓΥΗΣΗ, Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ, Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Κ.Λ.Π..


2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ?

Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ (ΑΡΘ.31&1ΚΠΟΙΝΔ) ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ Η΄ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Η΄ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΣΚΟΠΗΣ ΔΙΩΞΗΣ-ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΣΚΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΕΦΟΣΟΝ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ Ο ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΕΓΚΛΗΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ, Η΄ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΣ (ΑΛΛΩΣ "ΥΠΟΠΤΟΣ" ) ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η΄ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ Η΄ ΕΙΔΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΚΥΡΟΤΗΤΟΣ), ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ (ΥΠΟΠΤΟΣ) ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΤ΄ ΑΡΘ. 72 ΚΠΟΙΝΔ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗΣ, ΕΓΚΛΗΣΗΣ, ΑΙΤΗΣΗΣ Η΄ ΕΚΘΕΣΗΣ. ΚΑΤ΄ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΘ. 101, 102, 104 ΚΠΟΙΝΔ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ.


3. ΤΙ ΕΝΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΑΝΗ?

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ (ΝΟΜΙΚΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ 31&2 ΠΚ) ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΙΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ. ΕΞ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΑΝΗ, ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΠΛΑΝΗ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ: 1. ΣΤΗ ΣΦΑΛΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΌΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΔΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ, 2. ΣΤΟ ΌΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ ΑΔΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΕΝΩ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. (ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ)

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

" ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΝΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΩΣ ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ ΔΕΟΝ ΟΥΤΟΣ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ, ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ, ΟΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΟΥ, ΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΩΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (Η ΠΛΑΝΗ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ) ΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΞ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ Η΄ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΞ ΑΠΟΨΕΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥ".(ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΕ)

" ΕΊΝΑΙ ΣΥΓΓΝΩΣΤΗ Η ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ ΠΛΑΝΗ, ΟΣΑΚΙΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΩΣ ΑΓΝΟΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ, ΛΑΜΑΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΥΠΟΨΙΝ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ ΕΥΛΟΓΩΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΥΤΟΥ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΠΡΑΞΗ ΕΚ ΣΦΑΛΕΡΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ Η΄ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ."


4. ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ?

ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘ. 1439 ΑΚ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

Α. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟ ΣΥΖΥΓΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ) Η΄ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ.
Β. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΕ ΙΣΧΥΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΑΜΗ ΣΧΕΣΗ
Γ. Ο ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΣΙΜΑ ΑΦΟΡΗΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΑΜΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Η΄ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ. ΤΟΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΓΑΜΟΥ ΒΙΟΥ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΑΞΕΩΝ Η΄ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ:

1. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΑΡΘ. 1386 ΑΚ, Α) ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ, Β) ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΕΝΕΤΗΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η΄ ΑΡΣΗ ΚΆΘΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΖΥΓΙΚΟ ΔΕΣΜΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΩΗΣ, ΨΥΧΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΗΛ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ.
2. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ: ΑΠΌ ΑΠΛΕΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΕΣ Η΄ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΚΆΘΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΕΡΩΤΙΚΗ Η΄ ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ
3. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΡΘ. 1387 (ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ), 1389 - 1390 ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, Α) 1387 ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΌΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΥΓΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
4. ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ: ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΗΘΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ- ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΙΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟΥ.
5. ΑΝΥΠΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ, ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ

(4) ΜΑΧΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΤΗΝ &2 ΑΡΘ. 1439 ΑΚ (ΔΙΓΑΜΙΑ, ΜΟΙΧΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗΣ) ΟΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΩΣΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΟΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ Ο ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ
( 1) ΑΜΑΧΗΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΤΗΝ &3 ΑΡΘ. 1439 ΑΚ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΑΧΗΤΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ?


ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΞΗ (ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΗ) ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ( ΚΑΘ' ΟΥ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗ (ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ) ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ Η΄ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ, ΟΠΩΣ Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Η΄ ΤΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΧΕΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΑΡΘ. 623 ΕΠ. ΚΠΟΛΔ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Η΄ ΑΞΙΩΣEΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ Η΄ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΙΡΕΣΗ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, ΟΡΟ Η΄ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ. ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Η΄ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΒΑΣΕΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΤΑΓΗΣ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ, Η ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ (ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΕΞ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥ Α΄ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ) ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΚΑΘ΄ΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ - Ο ΚΑΘ' ΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ( ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ Κ.Λ.Π) ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΙΤΩΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΠΟΡΕΙ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ - ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Κ.Λ.Π) ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘ' ΟΥ.


6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ?


ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε (ΟΜΜΟΡΡΥΘΜΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε (ΕΤΕΡΟΡΥΘΜΗ) ΕΤΑΙΡΙΑ, Ο ΝΟΜΟΣ (ΑΡΘ. 47-50 ΕΜΠΟΡ. ΝΟΜΟΥ) ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΝΗ Η΄ ΜΕΤΟΧΙΚΗ Η΄ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Η ΑΦΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ (ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥ). ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η΄ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΝΑΝ ΕΜΦΑΝΗ ΕΤΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΗ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ (Π.Χ. ΛΟΓΩ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ) ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η΄ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η΄ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

My status
Skype status
(id: giagkoud)

------------------ . -----------------

Οι απαντήσεις είναι απλές σύντομες και γενικές, όπως άλλωστε είναι και οι ερωτήσεις και έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
Οι απαντήσεις μας σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελούν νομική συμβουλή ή υπόδειξη και δεν δίδονται στα πλαίσια ουδεμίας σχέσης δικηγόρου - πελάτη και χρησιμοποιούνται με δική σας αποκλειστικά ευθύνη. Για μεγαλύτερη πληρότητα και για νομική καθοδήγηση για τις συγκεκριμένες υποθέσεις σας πρέπει να απευθύνεστε ειδικά στο δικηγόρο σας μέσα στα πλαίσια δοσμένης εντολής - σχέσης δικηγόρου - πελάτη. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι όροι συμμετοχής σας στο club law.
< Back

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - CONTACT US

Δικηγορικό Γραφείο Γιώργου Γιαγκουδάκη - George Giagkoudakis Law Office

Tel/fax (+30) 2510834031 ADSL LINE, mobile 6945 227120
Address: 34 Venizelou, Kavala - 654 03 GREECE,
Emails:giagkoud@gmail.com or giagkoud@yahoo.com
Call us now by skype (id: giagkoud) or by yahoo messenger (id: giagkoud) .
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης

Προσωπικές Μου Σελίδες- Όροι Χρήσης, Αποποίηση Ευθυνών -
My Personal Site, Disclaimer -

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape